Vår eget oppdrett SD Damina ( Nabab de Reve x Heartbreaker x Cartahgo) leverte til karakteren 6 under årets store ungheststevne i Sverige, Champion of the youngsters!

22 august pakket vi hengeren og reiste til Sverige for å delta på det populære stevnet. For å få ett inntrykk av trykket, legger jeg ved ett utdrag fra Hippson som oppsummerer påmeldingene:

Fyraåringarna
120 anmälda efter 36 sekunder, 228 reserver.
Femåringarna
140 anmälda efter 47 sekunder, 249 reserver.
Sexåringarna
140 anmälda efter 56 sekunder, 195 reserver.
Sjuåringarna
70 anmälda efter 1 minut, 111 reserver.
Boxar
193 bokade på 35 sekunder, 617 reserver.

Og det var ikke uten grunn at så mange ønsket å ri her. Stevnet var fantastisk godt arrangert. Hyggelige mennesker, fine områder, fine bokser, godt underlag og veldig godt bygde konkurransebaner! – Og ikke minst veldig god (og billig) mat! 100 kr for en skikkelig middag på stevneplassen – her har Norge mye å lære 🙂

Damina var fantastisk fra dag en. Hun er totalt uaffisert av omgivelsene. Titter ikke på noen ting og oppfører seg som en voksen erfaren konkurranse hest. Det er så behagelig å reise med en unghest som oppfører seg slik. Stor stjerne i boka til henne for det! Og når hun i tillegg er feilfri alle klasser og går inn og ender på delt førsteplass kan man ikke være annet enn fornøyd!