Avlshopper

Diamant Van Het Gevahof

e. Heartbreaker x Carthago Z

Født 2003

Oppdretter: Belgia

Diamant Van Het Gevahof ble kjøpt inn fra Belgia 2012 som vår nye avlshest. Ved fot hadde hun da Mitras AB og hun var drektig med SD Damina. Diamant er en fantastisk hest, med en utrolig personlighet. Hun har selv resultater fra 140 internasjonalt i Belgia og er RDH hoppe i DV.

Av avkom kan hun blant annet liste med hingsten Jericho, som er godkjent for avl – og som eies av Bertram Allen.

Jericho har mange gode plasseringer, blant annet en 2.plass i finalen for 7 åringer under CSIO** Opglabeek okt. 2016, da med Jack Dodd i salen.

Hun har også 2 avkom, Mithras og SD Dannan som nå eies av Grevagården / sølvmedaljevinner fra OL Peder Fredricsson.

Fremtiden er spennende med en hoppe som dette på stallen!

For 2018 er Diamant drektig med Cicero Z. Cicero Z ( Carthago z x Randel Z x Graphit) sies å gi vakre avkom med høy ridbarhet og gode bevegelser. Hans føll er ettertraktet over hele verden og han klatrer stadig på ranking listene som farshingst. Blant Ciceros kjente avkom er blant annet Izzy by Picobello og Gautcho da Quinta Z. Forventet termin er i slutten av mai.

12IMG_7367

Fine-Chin Van Het Gevahof

e. Chin Chin x Carthago Z

Født 2005

Oppdretter: Belgia

Fine- Chin ble kjøpt inn fra Belgia høst 2016 som vår nye avlshest, drektig med Untouchable. Fine- Chin /til daglig kalt Frida er en stor flott hoppe, med store gode rammer, og med en utrolig personlighet. Frida har tidligere avlet 5 føll, og vi gleder oss til våren 2017`s føll nedkommer. Frida kommer ut av samme morstamme som Diamant van Het Gevahof – Canita Z. Så Frida og Diamant (Dina) er halvsøsken.

Frida er etter den fantastiske hingsten Chin Chin, som selv konkurrerte på absolutt høyeste nivå. Han deltok blant annet i 2 OL, 2 Verdensmesterskap, – i tillegg til World Cuper og Grand Prix klasser.  Han konkurrerte blant annet for Mexico og Seoul, men ble i en alder av 24 år importert til Holland og VDL for å virke i avelen der.  Han har utallige avkom som går på høyeste nivå, blant annet Zeolte VDL og Zapatero VDL som begge er godkjente KWPN hingster, for ikke å glemme Phin Phin, Cholula, Triomphe de Muze osv osv.Jeg er utrolig spent på å kunne avle videre på denne hingsten, som de sier nedarver kvikkhet, scope, karakter men også stor grad av ridbarhet.

 

I 2017 fikk Frida ett stort flott hingsteføll etter Untouchable, som raskt ble solgt til den Sveitsiske landslagsrytteren Simone S. Buhofer. SD Funtouchable reiste til Sveits i begynnelsen av januar 2018.

For avlssesongen 2018 er Frida drektig med fantastiske Cornet Obolensky, og dette er virkelig ett føll vi gleder oss til å få møte! Cornet Obolensky behøver ingen videre introduksjon, – han her rett og slett en av verdens beste avlshingster for øyeblikket, og hans avkom er høyt ettertraktet.

Devina

e. Heartbreaker x Darco

Født 2003
Oppdretter: Belgia

Devina er siste innkjøp og tilskudd til vår lille flokk med avlshopper. I utgangspunktet var det ingen plan om å kjøpe en hoppe til, men da denne damen ble tilgjengelig for kjøp høsten 2017 klarte jeg ikke la være.

Nok engang er det kombinasjonen av noen av verdens beste sportslinjer som fristet, og jeg er utrolig glad for å ha denne flotte hoppa i stallen vår!

Devina er en 15 år gammel «karriereavlshoppe» etter Heartbreaker x Darco x Voltair. Hun kommer fra en svært sterk morslinje, og hennes mor Wendelin, er blant annet mor til Caluna`s Carento Z( from Caretano Z), som går 160 hoppning!

Devina har selv allerede rukket å produsere 2 avkom som er ute og går større klasser-  Hickstead AEG (born 2007 – går pr. februar 2018 – 1.45 med Robert Whitaker) og Ivina AEG (born 2008 – går pr. februar 2018 1.40).

Devina er drektig med termin i begynnelsen av mai 2018 med den svært spennende hingsten Elvis Ter Putte. Elvis Ter Putte er etter den fantastiske hingsten Diamant de Semilly. Han har også med seg både Darco og Quidam De Revel blodet. Elvis hoppet seg inn i rampelyset allerede som 4 åring, da han ble beste hest i Golden Trophy. Deretter ble han blant annet plassert som nr. 6 i WC for unghester. Som 7 års endte han som nr. 7 i WC. I 2013 ble han nr. 4 i Sires of the World, og han har i senere tid også fortsatt å levere mange svært gode plasseringer.

 

Jeg er svært spent på kombinasjonen Elvis Ter Putte x Heartbreaker x Darco – og særlig siden dette gir linjeavel på det populære Darco blodet!

SD Dalouba

e. Balou du Rouet x Heartbreaker x Carthago Z

Født 2015
Oppdretter: Silje Hagren

SD Dalouba er født på Stall Dal og er etter vår avlshoppe Diamant Van Het Gevahof.

Dalouba er etter den meget spennende hingsten Balou Du Rouet – med legendariske Baloubet Du Rouet som farfar.  Balou Du Ruet har selv bevist at han leverer sportslig på høyeste nivå, men ikke minst har han imponert enormt med sine avkoms resultater. Hans avstamning som kombinerer det beste fra BW og Holsteiner( Contender og The Rocco) har gitt suksess til utallige internasjonale spranghester verden over.

SD Dalouba ble vist på føllskue hos JJ Horses og stod igjen med blant annet 8 i helhet.

Planen er å bedekke Dalouba våren 2018 og la henne få ett føll hos oss, før hun skal videre ut i sporten i 2019.