Sportshester

Hopina H

e. Zirocco Blue x Tangelo Van Zuuthoeve x Burgraaf

Født 2012

Oppdretter: Nederland

Hopina ble kjøpt inn til Norge våren 2015 fra Nederland, som vår nye sportshest / avlshest.

Hopina kommer fra en meget sterk hoppestamme, og hennes mormor Lady Third Black har avlet 4 hester som går internasjonal GP.

Hennes Far Zirocco Blue er også en utrolig spennende hingst, som både sportslig og avlsmessig stadig imponerer. Han er en selvfølge på det Nederlandske laget til Rio 2016 – og har mange seiere på  absolutt høyeste nivå i 2014/2015. Også avlsmessig har hingsten som er født i 2004 rukket å imponere, med unghester som gjør det svært godt i unghestklasser verden over.

Hopina ble ridd inn igjennom sommeren 2015 – og ble vist på hoppekåring for DV hvor hun blant annet mottok 8,5 for kapasitet.

Planen er å forberede Hopina igjennom vinteren 2015/2016 til 4 års sesongen, så får vi se om vi bedekker henne våren 2016 eller om hun får gå noen år i sporten først. Forventningene er uansett til stede for denne store snille hoppa, både i sporten og eventuelt på avlsfronten.

Nababs Damina

e. Nabab de rêve x Heartbreaker x Carthago Z

Født 2013
Oppdretter: Silje Hagren

SD Damina er født på Stall Dal og er etter vår avlshoppe Diamant Van Het Gevahof.

Daminas far er den fantastiske Belgiske varmblodshingsten Nabab de Rêve, som selv har konkurrert på høyeste internasjonale nivå med rytter Philippe Lejune. Nabab de Rêve har i tillegg til en imponerende sportskarriere en fantastisk avlsmerittliste. Han har gang på gang bevist at han nedarver sine gode egenskaper igjennom avkom som blant annet Vigo D`arsouilles, Eurocommerce London, Kashmit Van`t Shuttershof og Walnut de Muze for å nevne noen.

SD Damina ble vist på føllskue hos JJ Horses og stod igjen med blant annet 8,5 for type og 8 i gallopp.

Daminas helbror Jericho (født 2009) er eid av topprytteren Bertram Allen, og gjør det svært godt på den internasjonale arenaen med . Han har flere seiere i unghestklassene, og teamet har store forventninger til hingsten fremover.

SD Damina fikk i 2017 ett flott hingsteføll etter Diamant De Semilly. SD Diabab ble raskt solgt til Italienske Emilio Agliati, og flyttet sydover i februar 2018 til Sør Afrika, hvor han vil medvirke i Emilo`s avlsprogram.

Etter avvenning fra føllet i oktober 2017 ble Damina satt i ridning og viser god ridbarhet med gode sportslige kvaliteter. Hun er en fremover type med mye scoop og god galopp. Etter planen skal Damina debutere på stevnearenaene i mai/ juni måned, og vi gleder oss til å følge henne ut på konkurransebanene.

Asterix VD Winjgaard Z

e. Andiamo Z x Romeo Z

Født: 2003

Oppdretter: Belgia

Vi kjøpte inn Asterix som en spennende prosjekthest i 2006. Han var minimalt håndtert, med en meget typisk «Andiamo personlighet» – veldig mange egne meninger.

Andiamo Z er sønn av den kjente Animo, og Andiamo har både bevist ved sin egen sportskarriere og sine avkoms resultater at dette er en hingst med svært gode egenskaper. Han har selv konkurrert på høyeste nivå – GP/WC osv, og nå har også hans avkom blitt gamle nok til å gi sprangindexen hans en boost.

Asterix kvalifiserte seg til Breeders for både 5 og 6 åringer og konkurrerer idag klasser opp til 135 med meg.

Asterix er for øyeblikket lånt bort til Johanen B. Evensen og skal være hennes konkurransepartner i hennes år som junior. Asterix står fremdeles på Stall Dal.

36815_472673115608_1239309_n