18nyh-MD-Fire-generasjoner-1

I 2009 realiserte jeg (Silje) drømmen min om å bli gårdseier da vi tok over småbruket Dal, som har tilhørt familien til min mor i nesten 150 år. Sammen med min mann kjøpte vi småbruket, og startet å planlegge det som skulle bli Stall Dal.

Mine foreldre, Tone og Tormod kjøpte igjen en tomt av oss som de bygget seg en enebolig med leilighet i underetasjen på, og i leiligheten flyttet Anders og jeg inn. Min kjære mormor – (som alle bare kaller Mor) – bor fremdeles i hovedhuset på gården.

I 2013 ble familielykken komplett , da Anders og jeg fikk ei lita datter, Thea Marie – så nå er vi virkelig privilegert og bor 4 generasjoner  sammen på Dal.

Jeg er utdannet innenfor økonomi og jobber i Sarpsborgfirmaet Brick AS – som holder til på Grålum. Brick AS driver med prosjektadministrasjon, og jeg sitter med ansvar for driftsregnskap, timeoppfølgning/bemanning og fakturering. Dette er en jobb jeg trives svært godt i, og fleksibiliteten i stillingen jeg har, gjør det mulig å kombinere dette med arbeidsoppgavene stalldriften fører med seg.

Jeg rir og konkurrerer, men først og fremst ligger min lidenskap i avl og utdannelse av unghester. Jeg syntes det er utrolig spennende med  føll, og målet er å avle 2-3 føll i året for salg og sport. Mitt mål er å avle hester av topp internasjonal kvalitet, som jeg  senere kan sitte på en tribune og heie på under store mesterskap- det er en stor drøm.

Anders, min mann, jobber som blikkenslager i firmaet til mine foreldre, Krogseth AS, som holder til på Tunejordet i Sarpsborg. Her jobber også min mor, Tone og min far, Tormod.

Anders rir ikke, men spiller allikevel en utrolig sentral rolle i vår stalldrift. Han innehar handyegenskaper jeg bøyer meg i støvet for, og kjører traktor, bygger, fikser, reparerer og slipper ut og inn hester som en helt! Han har ett veldig godt håndlag med hestene, og ofte er det han som får leietemme de mest ivrige unghestene.

Da vi begynte planleggingen av stallen forsøkte vi å tenke igjennom hvordan vi ønsket at våre egne hester skulle ha det. Det var viktig for oss med store lyse bokser, god luft, en bred stallgang, samt praktiske gode løsninger ved feks. tømming av møkk. En annen ting som var i fokus var godt rideunderlag både ute og inne, samt paddocker med mulighet for gress i sommerhalvåret. Det har vært mye jobb, mye bygging og mange sene kvelder med «slit», men vi føler at vi har klart å skape det vi ønsket. Hestenes ve og vel har hele tiden vært i fokus. Det er praktiske løsninger, uten for mye dill, samtidig som det estetiske blir ivaretatt. Vi elsker livet vårt som stalleiere, og vi elsker hestene våre. Vi er utrolig takknemlige for at vi får omgås daglig med så mange hyggelige mennesker som deler vår lidenskap for disse firbeinte dyrene.

Fire generasjoner

18nyh-MD-Fire-generasjoner-6

18nyh-MD-Fire-generasjoner-4

18nyh-MD-Fire-generasjoner-3.

18nyh-MD-Fire-generasjoner-2