20161028_074603

Arendal og Grimstad rideklubb – E- stevne 27- 30 oktober 2016!

Så var årets siste stevne gjennomført, og årets Hallmesterskap overstått. At ikke resultatet ble som forventet er ikke hestens skyld..

Vi reiste ned allerede på onsdag, og hestene tok som vanlig transporten med stor ro. Vi fikk fine bokser, med trivelige naboer! Nina Staveli og Tutta var alt på plass, og Henriette Børge-Ask og Nina hjalp oss å rydde på plass når vi kom frem. Klokka hadde allerede rukket å nærme seg 23 før vi var ferdige, så da var det virkelig deilig med litt utpakkingshjelp fra gode venner!

 

14591864_10154070676042496_781934918901662393_n

Trivelig med Nina og Tutta som naboer! Henriette var med Nina som supergroom / sosialstøtte 😀

snapchat-1384797059

 

På torsdag var første stevnedag for oss, og Hopina skulle gå første kvalifisering i HM for 4 åringene. Alle rundene for 4 åringene går i 1m, og vi innledet med en veldig fin feilfri runde. Hopina kjentes veldig fin, og det var deilig å kjenne at vi har matchet bra, og at formen hennes var på topp når det gjaldt som mest!

Asterix hoppet også en fin runde på torsdag, 0+4 feil i sin klasse. Føltes helt ok, men kanskje litt mindre fleksibel i ryggen enn normalt? Uansett, torsdagen innfridde – begge hestene var fine, og det var bare til å glede seg til fortsettelsen.img_3121
img_4309

Fredagens 2. kvalifisering for Hopina går også veien, hun hopper veldig veldig godt, men jeg begynner alt nå å merke at jeg sliter litt med å sitte på henne. Selvom hun ikke er den mest «flashy» hopper hun med en utrolig rund rygg, i en veldig fin kurve – noe som gjør det litt vanskeligere for (amatørrytteren) meg å sitte på. Men vi kommer oss feilfritt igjennom, med en fin følelse 🙂 Hun er da 1 av 6 dobbelt null 4 åringer /totalt 32 startende i klassen, inn mot finalen. Bedre utgangspunkt får man vesnapchat-926225877l ikke?
img_3091

Asterix går en fin runde også på fredag – siden det er slutten av sesongen, har jeg valgt å la han bare få hoppe 120 klasser, han er ikke den friskeste hesten i verden, så jeg ønsker ikke å bruke han for mye. I veldig komfortable 120 var planen  å forsøkte å ri raskt og kjempe om topplassering. Det viste seg at jeg var litt ivrig og la han på ett litt stort steg inn i kombinasjonen, jeg kom aldri løs i innvendig tøyle, og han hoppet pent ut av kombinasjonen / forbi hinder b.. En liten missforståelse der, og vi red ferdig banen feilfritt, med en god følelse, han hoppet mye bedre denne klassen enn på torsdagen.

På lørdag er det hviledag for Hopina, som får jobbe litt dressur på utebanen. Hun kjennes fresh og fin, med masse overskudd!

Asterix hopper 120 også denne dagen og går med siste hinderet ned i grunnomgangen. En helt ok runde – og vi er fornøyd med avslutningen på sesongen, selvom vi ikke tar med oss noen sløyfer hjem denne helgen.img_6138

Finaledagen til Hopina var på søndag, og vi gledet oss alle mann til jeg skulle ri! Mamma, Pappa og Thea kom ned til oss på lørdagen for å heie under finalen, og med Hopina som har vært fantastisk hele helgen, kunne ikke følelsen innenfor klassen vært bedre. På oppvarmingen kjenner jeg at hun hopper veldig godt, og jeg sliter litt allerede der med å holde balansen i spranget – men hun er utrolig ridbar og kjennes veldig klar. Inne på banen kommer vi godt igang, hopper hinder 1 og 2 helt etter planen, jeg går ut i buen og legger 9 steg, kommer frem til hinder nr.3, legger frem hånden og støtter med skjenkel. Hun får alle muligheter til å gjøre ett perfekt godt sprang.. Noen hun også gjør.. Problemet var bare at det perfekte spranget hun har, resulterer i at jeg blir hoppet ut av salen, og rett etter hinderet kommer svingen og veggen.. Og på 1,2,3 så var HM over for oss, da jeg aldri kom meg tilbake i salen igjen etter min lille luftetur over hinderet, men heller valgte å teste ut underlaget i ridehallen personlig. Kan melde om at underlaget slettes ikke er så værst, og jeg hadde ett meget pent fall, uten en eneste vondthet i ettertid..img_3089

Så, konklusjonen blir at det tiltross for at det ikke gikk helt slik jeg hadde håpet og drømt om, har jeg en meget fin unghest som ikke har vært nær en eneste bom hele helgen.

Vi fikk forøvrig også med oss noen gode lovord fra både stildommere på søndagen, samt øvrig publikum / spekulanter om at det faktisk er en veldig fin 4 åring jeg har, med en stor fremtid foran seg, så får vi se da, om rytteren klarer å holde seg i salen eller ei..

img_7862