bd59753b-22e3-423a-a95a-0fefeb25dbf8

Søndag 18.10 tok vi turen inn til Kingsland Oslo Horse show for å se sesongens første World Cup gå av stabelen! Utrolig gøy å få se flere av verdens beste både hester og ryttere kjempe om poengene i Telenor Arena!

Kingsland Oslo Horse Show kunne i år smykke seg som det World Cup stevnet med flest topp 10 – ryttere til start i Europa – og dette måtte vi selvfølgelig få med oss!

Jeg hadde på forhånd noen favoritter jeg gledet med veldig til å se:

  • Hello Sanctos ( Quasimodo vd Molendree / Nabab De Reve ) med sin rytter  Scott Bash. I tillegg til at vallakens morfar er Nabab De Reve ( som også er far til Diamants avkom Jericho og vår SD Damina) tok ekvipasjen hjem intet mindre en Rolex Grand Slam Trophy nå i september 2015 etter å ha vunnet alle tre delstevner, Genevè, Aachen og Spruce Meadows! Utrolig gøy å ha denne ekvipasjen på norsk jord! ( endte med 4 feil/ WC)
  • VDL Zirocco Blue ( Mr. Blue / Voltaire) med sin rytter Jur Vrieling. I tillegg til at hingsten er vår Hopinas pappa, elsker jeg å se denne hvite hingsten på sprangbanen! Han hopper med en ro og ett overblikk jeg virkelig håper hans datter har arvet! ( endte med 4 feil i jump off / WC)
  • Nino Des Buissonnets (Kannan / Narcos) med sin rytter Steve Guerdat er virkelig en av mine favoritter! Denne vallakken er en av hovedårsakene til at Diamant ble bedekket med Kannan i 2013. Ekvipasjen ble blant annet individuelt gullmedaljevinnere under OL 2012, både rytter og hest her imponerer meg stort! ( 4 feil i jump off/ WC)

I tillegg til disse tre fantastiske ekvipasjene var det også andre hester som jeg spesielt gledet meg til å se,

  • Comme Il Faut ( Cornet Obolensky / Ramiro) med rytter Marcus Ehning. Denne hingsten vurderte jeg å bedekke Hopina med sesongen 2015. Jeg var da litt usikker, siden Diamant alt var drektig med Cornet Obolensky og valgte for variasjonens skyld å ikke insiminere med Comme Il Faut. Men, – denne hingsten imponerte meg stort under KOHS! Ekvipasjen endte opp som nr. 4 i WC og jeg må si at dette virkelig er en hingst jeg merker meg for senere insiminering. Kanskje han er noe for SD Damina – sesongen 2016?
  • Embassy 2 ( Escudo / Silvio) med sin rytter Hans – Dieter Dreher. For en sort drømmehingst! Dette var også en hingst jeg vurderte sesongen 2015, men valget falt istedet på Diarado for min del da. Men denne hingsten, som endte som nr. 10 under WC i helgen er også en å ha i bakhodet for senere valg!

Det var selvfølgelig også veldig gledelig å se at Cornet Obolensky som vi venter føll etter neste år var så godt representert i World Cup klassen, med intet mindre enn 4 avkom fra ett startfelt på 39 hester!

Med 15 ekvipasjer til omhopping ble det til slutt trippel Fransk på seiers pallen!

Penelope Leprevost med sin vakre lille spretne hoppe Flora de Mariposa ( For Pleasure / Power Light) som nr. 1

Simon Delestre med hingsten Qlassic Bois Margot ( L`arc de Triophe / Galoubet) som nr. 2

Patrice Delaveau med Lacrimoso 3 HDC (Landjunge / Cascavelle) som nr. 3!

121330-371x323-Whatdoesthefrenchflaglooklike