7 til 15 juli 2018 ble Falsterbo Horseshow avholdt, og til start var Diamants avkom Mithras!

Mithras ( Vigo D`arsouilles x Heartbreaker x Carthago) er født 2012 og altså 6 år i år. Han ble kjøpt av Grevlundagården Vitaby i 2014, og rides normalt av deres rytter Antonia Pettersson Häggström. Under Falsterbo var Antonia imidlertidig å representerte Sverige under YR EM, så i salen denne gangen var Stephanie Holmèn!

Bilderesultat for falsterbo horseshow

Morten Ringsrud, Nina Karstensen, Sidsel Hein og jeg reiste ned mandag 9 juli for å se 1 og 2 kvalifiseringen for unghestene, og jeg kan garantere at jeg var langt mer spent nå, enn om jeg skal ut og starte selv! Atmosfæren i Falsterbo er helt helt spesiell, og det klør i alle deler av kroppen etter å få ri på en arena som dette en gang – kanskje det må være neste års mål for Damina?

Vi kom såpass tidlig at vi fikk sett alle 5 åringene også før 6 åringene skulle til pers, og jeg må si jeg er imponert over hvordan (de aller fleste) unghestene taklet settingen med å komme inn på en stor arena med tribuner og folk overalt. Vi fikk presentert godt forberedte hester!

Det var også gøy og inspirerende å se alle de dyktige unghestrytterne som loset hestene gjennom på en super måte. Masse god ridning og mange fantastisk fine unghester! Mithras og Stephanie leverte en kjempe fin null runde i første kvalifiseringen, og jeg tar av meg hatten over hvordan Stephanie loset den ene unghesten etter den andre feilfritt rundt. Helt fantastisk ridning, og jeg er så utrolig takknemlig for at Mithras har fått komme til Grevlunda og er i deres system. Han har virkelig alle muligheter under ryttere som Antonia og Stephanie, og det gleder mitt hjerte. Etter runden deres fikk jeg hilse på og klappe litt på den kjekke røde herremannen, og han er så lik seg som han var som helt ung, utrolig morsomt!

Tirsdagen kom og det var tid for 2. kvalifisering. I denne klassen startet Mithras intet mindre enn helt sist, og for sikkerhetsskyld og for første gang på mange mange uker regnet det denne dagen.. Mithras leverte en kjempe fin runde, men en feil på A og C hinderet i 3 -kombinasjonen kostet ekvipasjen finaleplassen- dessverre. Runden var kjempefin, og tiltross for litt skuffelse over utebliven finaleplass er jeg utrolig fornøyd med hvordan Mithras hopper. Han har kvalitet i lange baner! Tirsdagens bane for 6 åringene var forøvrig veldig tøff og utfordrende bane. Av 111 startende var kun 15 feilfrie ( Stephanie med 3 av disse). Det var også hele 14 stk som ble trukket eller eliminert, og det sier litt om vanskelighetsnivået på banen. Regnet førte også til mer utfordrende baneforhold, gress er jo ikke det som tåler mest regn, og mtp tørken som har vart hele sommeren var nok heller ikke gressmatta klar for 10ml nedbør på 1.2.3..  Men sånn er det, været kan ingen styre 🙂

Jeg gleder meg til fortsettelsen med Mithras, og det blir definitivt ikke siste gang vi reiser for å heie på han 🙂

Takk for en super tur Morten, Nina og Sidsel!