En ny superhoppe har flyttet inn på Stall Dal! 

IMG_20170717_193421_891

Anica koser seg på Stall Dal med grønt gress og en flokk med hestevenner. Velfortjent etter mange år på sprangbanen!

Ett spennende samarbeid med Stall Storemark har gitt oss muligheten til å låne deres hoppe Anderida Anica! Anderida har en lang og svært merittert sprangkarriere bak seg.

Stamtavle Anica

Anderida Anica er oppdrettet på Anderida Stud Farm i England. Hennes mor er Anderida Cambretta, en av deres «stam mødre» er etter Campione. Campiones far er den fantastiske Capitol 1, og på Campiones morsside finner vi Landgraf. Hun har også blod etter kjente Caletto 2, gjennom sin bestemor. Cambretta har produsert 5 internasjonale spranghester, og blant dem altså Anderida Anica. Cambretta har selv også gått opp til 1.35 i sporten.

Anica`s far er den kjente olympiske hingsten Animo, en av de siste sønnene etter legendariske Almè. Ekstra gøy er det at Animo ble konkurrert for Norge med sin rytter Morten Aasen. Animo har produsert utallige topphester, en av de mest kjente er kanskje Andiamo Z ( Som vår sportshest Asterix VD Winjegaard er etter).  Anica selv ble produsert opp til Grand Prix nivå av den engelske amatør rytteren Rachel Keevil, og ble senere solgt til Paul Barker. Paul Barker red henne stabilt på 1.60 nivå, og hun leverte gang på gang. I februar 2010 ble hun solgt fra England til Norge og har siden den gang gått under det Norske flagget. Camilla Storemark konkurrerte henne selv i flere år, med utallige seire og plasseringer, Anica er en riktig speed hest! De seneste årene har hun fått glede den unge og talentfulle childrenrytteren Martine Moe. Denne ekvipasjen har også plukket utallige premier og seiere, og senest i begynnelsen av juni i år var hun topp plassert. En seneskade satte midlertidig en stopp på den lange karrieren og planen nå er at hun skal få kose seg og gå med føll.Føll 2018

I og med at Anica`s avlskarriere begynte litt brått, har en stor del av avlssesongen alt løpt ifra oss, men vi håper og krysser fingrene for at vi allikevel får til ett føll for 2018. Hun ble insiminert tidligere i juli med den fantastiske Zangersheide hingsten Aganix du Signeur, og skal snart sjekkes på 17 dgr. Under Jos Lansink var Aganix en svært lovende hest for fremtiden, men en skade satte hans sportskarriere ut av spill, og han er nå avlshingst på fulltid. Selvom hans eldste avkom ikke er mer enn 7 år, har han alt vist at han nedarver ridbarhet, scoope, forsiktighet og blod. Han er en høymoderne hingst som også gir gode lange bein og store rammer på sine avkom. Vi har stor tro på denne kombinasjonen for neste års føll, og håper bare at hun blir drektig slik vi ønsker nå.

Euro-Stallions_Aganix

Aganix Du Signeur

Så nå er det bare å vente og se, og krysse fingrene for at det blir føll på Anica til neste år. Vi venter i spenning!