Året 2016 har inneholdt både oppturer og nedturer for oss.

Årets høydepunkt (hittil) var når Diamant fødte ett stort vakkert hingsteføll – SD Dobolensky. Lykken ble snudd til sorg, da Dobolensky helt uventet gikk hen og døde for oss i midten av juni. Det viste seg at han hadde fått en sprekk i magesekken – som gjorde at magesyre lekket ut i buken. Denne type skade er ikke forenelig med liv, og etter kun få timers syketilstand reiste han til himmelen, og stjernene, for å galoppere på de evige grønne enger. Livet er så hardt og brutalt noen ganger, men heldigvis er det godt å vite at han hadde minimalt med smerte – og at alt gikk så raskt.

Vi forsøkte etter dette å bedekke Diamant med Diamant de Semilly, men, av naturlige årsaker var hun vel ikke helt klar for nytt føll, så vi har nå besluttet at hun skal få pause frem til neste år. I mellomtiden skal hun få være litt ridehest, og kose seg med det hjemme.

Oppturen må vi si er at SD Damina er bekreftet drektig med Diamant de Semilly. Hun kan sies å ha arvet sin mors fertilitet (Diamant har normalt alltid blitt drektig på første forsøk) – og Damina ble drektig med de edle dråper på første skudd. Så i begynnelsen av mai neste år, får vi forhåpentligvis på nytt ett lite vakkert føll på Stall Dal.

Diamant de Semilly

Selle Francaise hingsten Diamant de Semilly er sertifisert med elitestatus som spranghingst, og er ranket som nr. 1 på listen som verdens beste sprang hingst!  I tillegg er han også ranket som farshingst nr. 1 av spranghestene i Frankrike og nr. 1 som farshingst av de unge spranghestene i Frankrike!

Om Diamant de Semilly sies det at han nedarver en imponerende ridbarhet, sterk bakpart, scoop, balanse, fantastisk gallop, power og villighet. – Det er ikke for ingenting at han er nr. 1

Han har selv gjort det aller meste i sporten, både ved å vinne lag gull i VM 2002 og utallige GP seiere og WC seiere.

Han har enormt mange avkom som går på absolutt høyeste nivå, og en av de hotteste nå om dagen er kanskje Quickly de Kreisker, Emerald og Elvis ter Putte.

Vi tror kombinasjonen av Diamant det Semilly x Nabab De Reve x Heartbreaker x Carthago Z kommer til å bli fantastisk, og vi gleder oss over drektigheten!

Kannan-jumping3