Mye har skjedd den siste måneden, og jeg skal prøve å komme med en liten oppdatering!

Lasse trening!

Søndag 24.januar ble det avholdt trening for Lasse på Tune Ridesenter! Det ble en meget vellykket trening, og jeg har nok engang fått masse positive tilbakemeldinger! Kjempe gøy!

Jeg var for anledningen redusert med lungebetennelse, men var med opp og red til med Hopina. Oppvarmingsøvelsene var kavaletter på langsiden med 3 eller 4 steg på brutt linje. En litt krevende øvelse for en tidlig 4 åring, men som vanlig leverte Hopina så godt hun kunne. Øvelsen viser både smidighet, løsgjorthet og ridbarhet på hestene, en veldig fin linje vi kommer til å ta med oss og trene mer på i hverdagen hjemme. Videre var det ulike linjer som vi red med varierende antall steg. Hopina var som vanlig utelukkende positiv og ukomplisert, selvom hun har hoppet med mer overskudd tidligere, var jeg veldig fornøyd etter treningen!

Neste trening for Lasse er alt bestemt, og han kommer 2 og 3. april!

Det vil bli noe færre timer pr. dag disse dagene, så ønsker du plass, bør du ikke vente for lenge med å melde deg på. Påmelding via Facebook siden  «treninger for Lasse Berglund»

Siril trening!

28. januar var Siril på ny hjemme og hadde trening! Siril er kjempe flink og alle som var med å red var veldig fornøyd. Målet er å få til en trening i måneden med Siril, og det er mulig for andre å komme hjem til oss å ri. Jeg var da fremdeles utslått av lungebetennelse, så ingen ridning på meg denne dagen heller! Ny dato for trening med Siril vil bli oppdatert her inne!

En lite tramp er alt som skal til!

Fredag 29. januar var lungebetennelsen min såpass mye bedre at jeg våget meg en liten tur i stallen. Hopina har slitt endel med mugg på det ene bakbeinet, så vi hadde vår veterinær ute for anledningen for å dope, så vi kunne få vasket, barbert og stelt beinet med mugg skikkelig. Hopina oppførte seg eksemplarisk, og veterinæren dro. Min plan var å barbere alle beina, når hun først allikevel var dopet ned, men nå bakbein nr. 2 var mer eller mindre ferdig barbert «sovnet» Hopina litt vel mye, og bråskvatt til da hun sèg bakover – da bråsatte hun også begge bakbeina ut til hver side, og da det ene beinet oppå min fot. Hun kunne selvfølgelig ikke noe for dette, men dopet som hun var var hun heller ikke veldig interessert i å flytte seg vekk fra beinet mitt igjen.

En liten tur på legevakt, sykehus og røngten senere viste 4 brudd i foten og gips i 6 uker…

Så uansett hvor snill hest du har, eller hvor obs du er – be aware – det skjer så veldig veldig fort!

IMG_20160130_100957Screenshot_2016-02-11-13-25-02

Løshopping!

Krykker og gips setter en stopper for ridning, men løshopping går helt fint! Søndag 7. februar rigget vi ridehuset og tok ned SD Damina (Nabab de Rêve x Heartbreaker x Carthago Z født 2013) og SD Dalouba (Balou Du Rouet x Heartbreaker x Carthago Z) så de skulle få se noen hinder igjen. Det er lenge siden sist nå!

For anledningen kom også Henriette og Vegard Brekke med sin 3 åring e. Favorit Ask for å hoppe.

Alle hestene oppførte seg fint. Damina hadde voldsomme mengder med energi og hadde stort behov for å «løpe av seg » litt i ridehuset før vi begynte å hoppe. Dette førte til en litt raskt sliten 3 åring, men alt i alt var jeg fornøyd.

SD Dalouba som hoppet for 2 gang overbeviser meg bare mer og mer. Den har noe spesielt!

På traverfronten…

Desire S.E fortsetter de gode taktene fra høsten 2015, og har innledet sesongen med 2 andreplasser. 02.01.16 ble han nr. 2 på 2100m på Biri, og 27.01.16 ble han også nr. 2 på samme distanse på Bjerke travbane. Det er morsomt! Neste løp er 17.02.16 – og vi gleder oss!

Også unghesten Mister vokser til, og begynner å bli mer stabil forann vognen. 2 åringen viser gode takter, og vi gleder oss til fremtiden med han!

12628349_668489113294239_7420869369237980138_o

Forhåpentligvis kommer gipsen av alt i begynnelsen av uke 9 (etter kun 4,5 uker på) da vår plan er å reise til Thailand 4.mars (og dit vil jeg helst uten gips!).