12189873_10153691176685350_8810594991571363204_nI helgen 24 og 25 oktober arrangerte vi igjen trening for Lasse Berglund, denne gangen på Kalnes.  Lasse er en utrolig dyktig svensk trener, med sin spesialitet på unghest. Han underviser på alle nivåer og alle typer hester, og det var også denne gangen veldig gledelig å se at vi hadde alt fra fjordinger til internasjonale ryttere som deltagere under kurset! Da det i nærområdet her (Sarpsborg) ikke finnes ett imponerende rideskoletilbud, tror jeg at det for rekrutteringen til sporten er utrolig viktig at vi har ett kurstilbud som favner hele spekteret av ryttere og hester.

 

 

Vi startet lørdagen med løshopping for de yngste hestene. Vi hadde 8 deltagende unghester i alderen 2 til 3 år, alle oppførte seg eksemplarisk, og løshoppingen gikk som smurt! Vi delte av ridehuset så det ikke skulle være for stort, og gjerdet inn så hestene kunne springe i gate hele veien rundt. Vi fanget de inn hver gang på kortsiden, slik at de fikk roen igjen, og en klar rutine på opplegget.

Fra Stall Dal hadde vi med SD Damina, som oppførte seg strålende. Flink til å gå på henger, og snill å håndtere vel fremme på treningen. Jeg tror det er utrolig viktig for unghestene å få positive erfaringer med å reise ut, og en slik trening er en ypperlig anledning for miljøtrening uten stress og mas.

Etter løshoppingen fortsatte vi med sprangtrening. På lørdagen var fokuset kvikke og lydige hester. Vi jobbet tunge stussøvelser og videre inn på brutte linjer. De litt mer erfarne hestene skulle få kjenne litt på melkesyren. Hos de yngre var fokuset også å klare å holde flyten. Lasse er opptatt at både vi som ryttere, men også hestene skal trenes kvikke og «raskttenkende». Dagens sprangbaner krever raske vendinger og at vi hele tiden er forberedt på neste oppgave, da er det viktig at hestene også er kvikke, og klarer å sette seg og hoppe opp fra bakken med samlede bakbein.

Jeg hoppet både med Asterix og Hopina. For Asterix sin del, er stuss og serier noe av det «verste» han gjør. Siden Asterix har spatt, har jeg hele veien vært veldig forsiktig med denne type øvelser da han syntes det er tungt å jobbe slik. Men som Lasse sa, det er det som er vanskelig vi skal jobbe med. Det enkle kan vi jo alt.

Hopina fikk også prøve seg på noen sprang, og den hesten imponerer meg hele tiden. Utrolig positiv, arbeidsvillig og flink unghest. Tar det hele med slående ro og gjør sitt beste fra A til Å!

På søndagen fortsatte vi med å «skolere» spranget på hestene. Vi jobbet mange ulike øvelser, med bom framfor og bak hindere og ulike små serier.  Jeg fikk beskjed om å trene mer på å bruke magemusklene i spranget og komme raskere tilbake i posisjon. Jeg må med Asterix være raskere fremme i galopp etter hinderet og samtidig tillate han å komme litt nærmere hinderet for å hoppe mer opp.

Med Hopina fortsatte vi treningen fra dagen før. Fokus med henne er bare å lære henne å ha ett sug mot hinderet. Hun oppførte seg perfekt!

Alt i alt tror jeg alle var veldig fornøyd etter treningene, og jeg tror alle alt gleder seg til neste gang Lasse kommer – det blir i uke 3 eller 4 på nyåret!

12182437_10153691198725350_6606873808537995759_o

Bildet er tatt av Lene Aas Johansen

Avslutningsvis må jeg få takke alle dere som er med å hjelper til, uten dere ville det ikke vært mulig å gjennomføre noe som helst! Dere vet selv hvem dere er! 🙂