20150918_173416

Bacardi – e. Balou Du Rouet / Argentinus fikk 2.plass på fredagens «Sires of The World» og vant finalen med sin rytter Marc Bettinger på lørdag. Utrolig å se hvor lik han er sin halvsøster SD Dalouba.

 

logoffaI september reiste Anders og jeg ned for å se på unghestene som konkurrerer om å vinne World Championships for the Youngsters.

Vi reiste ned på torsdag 17. september, og på kvelden fikk vi være med på The Flanders Auction – på Sen Tower Park i Belgia. Ett utrolig arrangement, på ett fantastisk sted. Mange fine føll, og vi hadde på forhånd sett oss ut noen interessante hoppeføll, blant annet Hot Spot HST og Forcing de Kreisker. Begge føllene gikk for mer penger enn vi hadde planlagt å bruke, men det var uansett interessant å se hva kjøperne internasjonalt er villige til å betale for gode føll. Jeg er imponert over forberedelsene arrangøren hadde gjort, blant annet med tanke på katalogene vi fikk utdelt om føll kolleksjonen, og informasjonen den inneholdt.

Jeg er genuint interessert i gjennomgående resultater i stamtavlene, og Hippomundo, er en bedrift som driver med nettopp dette. De hadde utarbeidet en totaloversikt over tidligere avkoms resultater på morslinjene. Utrolig spennende!

20150917_195913

Det var nydelig bevertning, med god mat og champagne!

Fredagen tilbrakte vi på det fantastiske anlegget til Zangersheide i Lanaken. Vi så utrolig mange fine hester, både 5,6 og 7 åringer, samt 3års hingster som gikk hingsteprøve – for å bli godkjente avlshingster. Vi møtte flere gamle kjente men ble også kjent med flere nye hyggelige mennesker. Et lite knippe med stemningsbilder fra Zangersheide.

20150918_170913

Den store hovedarenaen. Her gikk » Sires of the world» og 7 års klassene.

20150918_161640

Arenaen hvor 5 åringene gikk.

20150918_134918

Hovedarenaen hadde overbygde tribuner samt VIP avdeling – selvfølgelig med champagne.

20150918_134019

En av de tre oppvarmingsbanene.

 

Fra teltet hvor føllene stod oppstallet.

Fra teltet hvor føllene stod oppstallet.

Fredag kveld var det igjen klart for auksjon – og det må jeg si, Zangersheide har gjort en fantastisk jobb med å plukke ut gode føll! Vi var med å bydde på 1 føll, Cicenta A , men også hun ble litt for dyr for vår lommebok.  En utrolig opplevelse var det uansett.

Målet må være å få vise Diamant sitt føll etter Cornet Obolensky, under auksjonen her neste år – det er tydelig at Cornet Obolensky er en populær hingst – på fredagen var flere av hans føll dyrest – med blant annet Clarensis E Z  ( Cornet Obolensky x Contender) til 50.000 euro, eller Castro de Hus Z ( Cornet Obolensky x Baloubet du Rouet) til 36.000 euro. Også på lørdag fikk hans avkom sin pris med Cape Verde de Kreisker Z ( Cornet Obolensky x Quidam De Revel) til 62.000 euro eller Cascade J&F Champblanc Z ( Cornet Obolensky x Fakri de Kreisker) til 34.000.

logo